Gezondheid

Wil jij begeleid wonen Eindhoven?

Maar wat is begeleid wonen en voor wie is het? Een begeleid wonen traject is een speciaal traject voor mensen met problemen. Als je door psychologische of verslavingsproblematiek niet op jezelf kunt wonen moet er gekeken worden naar een tussenoplossing. Dit is waar begeleid wonen bij komt kijken.

 

Zelfstandig wonen met hulp

Begeleid is een vorm van zelfstandig wonen. Zo hoef je niet thuis bij je ouders of familie te blijven wonen. Je krijgt je eigen appartement of studio toegedeeld. Als je begeleid woont krijg je vaak wekelijks hulp bij huishoudelijke taken. Zo wordt er met jou gekeken naar jouw geldzaken. Ook wordt je geholpen bij het koken en schoonmaken. In sommige gevallen zul je gemeenschappelijke keukens en/of badkamers hebben. Soms krijg je een eigen keuken en badkamer. Belangrijk om te weten is dat begeleid wonen niet in een instelling is. Je zit dus niet opgenomen. Overige psychologische hulp krijg je dus ook niet bij jou thuis maar gewoon op locatie. Er zijn mogelijkheden om begeleid wonen Eindhoven.

 

Beschermd wonen

Als je meer hulp nodig hebt dan wat bij begeleid wonen geboden kan worden. Dan biedt beschermd wonen de oplossing voor jou. Bij beschermd wonen is er dag en nacht iemand aanwezig. Dit is bij begeleid wonen niet het geval. Daar woon je echt op jezelf met net dat beetje extra hulp. Bij beschermd wonen krijg je ook veel een op eenbegeleiding. In crisissituaties is de hulp nabij. Ook kun je bij moeilijke situaties steun vinden bij jou groepsgenoten. Vaak woon je met meerdere mensen samen in een beschermd wonen traject. Het grootste verschil tussen beschermd en begeleid wonen is vooral de intensiteit. Beschermd wonen is namelijk een stuk intenser. Er zijn naast begeleid wonen Eindhoven ook opties om beschermd te wonen in Eindhoven.

 

Begeleid wonen regelen

Het kan lastig zijn om een goede beslissing te maken welke vorm van wonen het beste bij jou past. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Vraag dit na bij jouw psycholoog of huisarts. Zij kunnen samen met jou een verzoek indienen bij Wijeindhoven. Wijeindhoven kijkt vervolgens samen met jou verder. Zij helpen bij het regelen van alle officiële documenten rondom jouw begeleid wonen traject. Als jouw aanvraag rond is kun je gaan kijken naar een goede locatie voor jou. In Eindhoven zijn er meerdere locaties waar je voor begeleid of beschermd wonen terecht kunt.  Begeleid wonen Eindhoven biedt uitkomst voor jou.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.