Gezondheid

Wat is een diëtist Helmond?

Je kent het vast wel. Na de feestdagen komt je buikje weer iets te veel te voorschijn of je bent al maanden bezig met afvallen en het lukt steeds maar niet. Of misschien heb je wel een lastige allergie en weet je niet hoe je hier in je dieet mee om moet gaan. Eten, je doet het elke dag maar er zijn zoveel dingen waar je tegenaan kunt lopen. In dat geval kan een diëtist uitkomst bieden.

Diëtist uitgelegd

Een diëtist Helmond is een expert in het opsporen en behandelen van (ziektegerelateerde) ondervoeding. Ook zijn ze gespecialiseerd in het uitvoeren van medische voedingstherapieen. Dit bijvoorbeeld door het beheersen van gastro-intestinale symptomen of de effecten van cachexie bij kanker. Veel diëtisten werken in ziekenhuizen en zien meestal specifieke patiënten bij wie een voedingsonderzoek en interventie is aangevraagd door een arts of verpleegkundige. Dit gebeurd bijvoorbeeld als je niet meer kan slikken. Diëtisten zijn de enige gereguleerde zorgverleners die een vergunning hebben om voedingsproblemen te beoordelen, diagnosticeren en behandelen. In Nederland is een diëtist een beschermde titel, wat inhoudt dat als je jezelf een diëtist noemt naar de buitenwereld, zonder passende opleiding en dat dit bij de wet verboden is. 

Geregistreerde diëtist

Een geregistreerde diëtist Helmond of geregistreerde voedingsdeskundige voldoet aan alle speciale academische en professionele vereisten, waaronder de voltooiing van een bachelor- en / of masteropleiding diploma in voeding en diëtetiek. Er moeten ook een of meer stages of klinische stages worden voltooid door jou. Deze kunnen worden toegewezen en gecontroleerd door de universiteit als onderdeel van de gestructureerde opleiding of kunnen afzonderlijk worden aangevraagd. Ongeveer de helft van alle geregistreerde diëtist  heeft een graduaat en velen hebben certificaten op gespecialiseerde gebieden zoals voedingsondersteuning, sport, pediatrie, niet oncologische, voedselallergie of gerontologische voeding. Hoewel de prioriteiten bij de beoordeling verschillen afhankelijk van het vakgebied, vormen de medische en chirurgische geschiedenis, de biochemie, de voedingsgeschiedenis, het eet- en bewegingspatroon van een patiënt meestal de basis voor de beoordeling. De geregistreerde diëtist onderhandelt met de patiënt over een behandelplan dat recepten kan bevatten.  Vervolg afspraken heb je vaak voor de onderhoud en monitoring van de voortgang.

Diëtist bij ziekte

De meeste geregistreerde diëtist Helmond werken bij de behandeling en preventie van ziekten vaak in ziekenhuizen, gezondheidsinstanties, privépraktijken of andere gezondheidszorginstellingen. Ze dienen medische voedingstherapie bij jou toe. Bovendien werken veel geregistreerde diëtisten bij de volksgezondheid zoals bij de GGD.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.