Gezondheid

Leven met een handicap Tilburg

Leven met een handicap Tilburg

Ben jij opzoek naar iemand die jou kan leren leven met een handicap in Tilburg? Dan ben je aan het juiste adres. Om te weten hoe het leven met een handicap is, moet je het echt zelf meegemaakt hebben. Het kan voelen alsof er niemand anders is die hetzelfde meemaakt als jij. Gevoelens als onmacht, boosheid, afhankelijkheid, verdriet en frustratie kunnen voor een groot gedeelte van de tijd de overhand nemen. Leven met iets dat buiten jouw invloed is kan dus heel moeilijk zijn, maar absoluut niet onmogelijk! Overal is op een goede manier mee om te gaan en met alles valt een gelukkig leven te lijden. Het zit hem soms vooral in de mind-set.

Groepssessies

Een handicap kan je al oplopen bij je geboorte, maar dit kan ook laten in het leven gebeuren. Bijvoorbeeld door een ziekte of een ongeluk. Het leren leven met een handicap draait voor een groot gedeelte om acceptatie, maar ook om het kwijt kunnen van je verhaal en om het ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen. Door samen te kijken naar wat jij wél kan, in plaats van niet, zetten we stappen in jouw geluk. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van groepssessies. Omdat het soms kan voelen alsof jij de enige bent op de wereld die dit meemaakt, is het belangrijk om in contact te komen met anderen die een handicap hebben.

Delen met geliefden

Tijdens de sessies, waarin jij leert leven met jouw handicap, ga je op zoek naar jouw pijnpunten, maar vooral naar jouw oplossingen. Het delen van gevoelens en gehoord worden zal al voor grote veranderingen zorgen. Echter, jouw omgeving kan ook een groot deel uitmaken van jouw proces en oplossing. Daarom mogen vrienden, familieleden en geliefden ook langskomen om samen met jou te praten, gevoelens te delen en te werken naar volledige acceptatie. Want jij, en zij, kunnen alles uit het leven halen, met of zonder een beperking.

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.