Bedrijfsdienst

Hoe herbruik je metaalafval?

Metaalafval

Metaalafval moet net zoals normaal afval worden weggegooid. Toch is metaalafval een ander soort afval en kan daarom niet zomaar met het huis-, tuin- en keukenafval worden weggegooid. Dit komt omdat metaal net zoals plastic kan worden hergebruikt. Het is dus veel beter voor het milieu als metaalafval wordt verzameld en opnieuw wordt verwerkt in producten. Hierdoor wordt metaalafval gerecycled als het ware en soms zelf upcycled. Deze term betekent dat het weggegooide product kan worden hergebruikt én de kwaliteit van het product hetzelfde blijft. Door metaalafval te scheiden van het overige afval zorg je voor een gesloten cirkel.

Metaalafval weggooien

Maar hoe doe je dat nu? Hoe zorg je ervoor dat metaalafval op de goede plek terecht komt? Neem eens een kijkje online en zoek waar de dichtstbijzijnde metaalverwerker voor jou is. Hier kun je metaalafval langs brengen. Maar sommige verzamelpunten halen zelf ook het metaal op bij jouw thuis. Dit kan in jouw voordeel zijn als je groot metaalafval hebt van bijvoorbeeld een verbouwing of je bent in het bezit van een bedrijf dat met metaal werkt; loodgieter of bijvoorbeeld een autobedrijf. Toch kun je ook kleinere metaalobjecten langsbrengen voor verwerking denk hierbij bijvoorbeeld aan metalen veren, metalen sloten of metalen dopjes. Daarnaast kun je een bedrag krijgen voor het metaal dat je doneert aan de metaalverwerkers. Dit betreft de dagwaarde van het metaal dat jij meebrengt.

Hoe werkt de verwerking van metaalafval?

Eenmaal aangekomen bij de metaalverwerker zal jouw metaalafval worden verkleint. Dit gebeurd zowel handmatig, met een slijptol of door het te verhitten, als machinaal met een grote machine die het metaal als het ware knipt. Hierna wordt het metaal gesorteerd op de verschillende soorten metaal. Denk aan aluminium, koper, RVS, en bijvoorbeeld tin. Dit wordt vervolgens verder verwerkt tot het gerecyclede of upcycelde product. Dat kan door extra verhitting zijn en vervorming van het materiaal. Eenmaal verwerkt kan het metaal in talloze producten terechtkomen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.