Bedrijfsdienst

Hoe een heftruck te onderhouden

onderhoud heftruck

Heftrucks kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Het vervoermiddel is al vanaf 1922 op de markt. Bedenker van het eerste exemplaar was het Amerikaanse bedrijf Clark, toen werd deze door hydrauliek (vloeistof) aangedreven. Inmiddels zijn er heel wat modernere versies op de markt, aangedreven door onder andere diesel.

Zowel binnen-als buitengebruik

Zowel binnen- als buitengebruik van de hedendaagse heftruck is mogelijk. Denk aan de logistiek waarbij je in een magazijn goederen moet verplaatsen. Of om grote hoeveelheden van een materiaal te verplaatsen zoals sneeuw/modder/zand, wat met een kruiwagen of met de hand niet lukt. Het onderhoud van je heftruck is belangrijk. Dit kun je laten doen door professionele bedrijven, omdat het specialistisch werk is. De heftruck kan door de bedrijven gerepareerd worden. Maar ook het leveren van reserveonderdelen is mogelijk als je zelf je heftruck wilt repareren. Meestal kun je met alle soorten heftrucks terecht voor reparatie, en ook zijn de onderdelen, meestal voor alle soorten, beschikbaar.

Vervanging heftruck

Soms is het nodig de complete heftruck te vervangen. Bij de heftruck bedrijven is veelal het mogelijk een nieuwe heftruck te kopen. Maar ook het aanschaffen van een tweedehands is mogelijk. Voor het gebruik in een fabriekshal heb je een andere maat heftruck nodig dan wanneer je buiten op een open terrein aan het werk gaat. Van kleine wendbare heftruck (voor verplaatsing dozen/pakketten) tot een robuuster model (voor verplaatsing zwaardere objecten), je kunt vrijblijvend advies vragen over de aankoop bij de professionele bedrijven.

Verschillende soorten motoren

Voor de diverse doeleinden wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten motoren. In de open lucht worden heftrucks met dieselmotoren gebruikt. Dit komt door de schadelijke uitstoot. De heftruck met elektromotor wordt gebruikt in magazijnen en bedrijfshallen (geen schadelijke uitstoot, stil in gebruik). Overigens heb je voor het besturen van een heftruck een rijbewijs nodig. En alleen werknemers die voor hun bedrijf met het voortuig moeten werken, en daarbij dus voldoende deskundigheid beschikken, mogen de heftrucks besturen. Hier wordt door de inspectie szw, de arbeidsinspectie, regelmatig op gecontroleerd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.