Gezondheid

Fysiotherapie

Fysiotherapie Kralingen

Ben je op zoek naar een fysiotherapie in Kralingen? Een fysiotherapeut kan je helpen met revalidatie na een ongeval of een operatie. Of heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten of gewoon met je dagelijkse bezigheden? Ook dan ben je bij een fysiotherapeut aan het goede adres. Veel mensen gaan ook periodiek, uit voorzorg naar de praktijk. Heb je bijvoorbeeld een slechte rug, of is het belangrijk dat je in beweging blijft omdat je een ziekte hebt, dan is het verstandig om met enige regelmaat dit te laten behandelen. Want pijnvrij en moeiteloos bewegen is niet altijd even vanzelfsprekend.

Diverse vormen fysiotherapie

Er bestaan diverse vormen van fysiotherapie. Welke je nodig hebt is helemaal afhankelijk van jouw kwaal en situatie. Zo heb je een arbeidsfysiotherapeut. Deze zal je begeleiden als je een klacht hebt die ontstaan is op de werkvloer. Ook helpt hij met de re-integratie na een ziekteperiode. Maar ook heb je een fysio speciaal voor oudere mensen, voor mensen met bekken- of onderrugklachten, of voor mensen met kaakproblemen. Ook zijn er therapeuten die speciaal zijn opgeleid om te werken met kinderen. Dit is voor kinderen met bewegingsproblemen en bewegingsachterstand. Hier wordt ook gelet op de fijne en grove motoriek van het kind. Ook wel bekend is de manueel therapeut, deze is gespecialiseerd in gewrichtsklachten en klachten aan de wervelkolom. Hij zal de problemen behandelen maar ook met je doornemen hoe je je lichaam beter kunt gebruikten, hoe je je houding kunt aanpassen waardoor de meeste klachten minder worden.

Sportfysiotherapie

Ook bekend is de sportfysiotherapie. Hier kun je een afspraak maken als je een operatie hebt ondergaan, of je hebt een blessure opgelopen. Door middel van oefeningen en versterken van de spieren wordt ervoor gezorgd dat je snel je sport weer kunt beoefenen. Een sportfysio begeleidt en adviseert ook topsporters op hun weg naar het succes. Hoe kun je sneller en beter bewegen zodat je de eerste plaats kunt behalen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.