Gezondheid

een goede burn out coach

wat is een burn-out? Soms is het leven ineens veel zwaarder: er zijn problemen, er is iets naars gebeurd, of u krijgt minder steun uit uw omgeving. als dit allemaal bij elkaar meer van u vraagt dan u aankunt, raakt u overbelast. U verliest het overzicht en raakt de grip op de situatie kwijt. U krijgt klachten waardoor u niet uw dagelijkse bezigheden niet meer goed kunt doen. We noemen dit overspanning. Bestaan de klachten langer dan een half jaar? En bent U vooral moe en uitgeput? Dan noemen we het een burn-out. Het is dan belangrijk dat je snel naar een burn out coach gaat. Die helpen je om je weer goed te kunne voelen en jezelf te zijn. Ze laten je op je gemak voelen en kan alles tegen ze zeggen wat je wilt zeggen. Het is belangrijk dat je geen drang gevoel hebt. Als het niet fijn is dan moet je het niet doen. Vaak helpt het mensen wel om weer lekker in hun vel te komen. 

 

Wat zijn klachten van een burn-out 

Bij een burn-out heeft u al een half jaar last van deze klachten. Vooral lichamelijke moeheid: een uitgeput gevoel. Geestelijke moeheid: moeite uw aandacht erbij te houden en of dingen te onthouden. Onrustig slapen. Prikkelbaar zijn. Niet tegen drukte of lawaai kunnen. Piekeren. Een gejaagd gevoel. U heeft het gevoel dat u de vele problemen in uw leven niet meer aankunt. U voelt zich machteloos, alsof u geen grip meer heeft op uw situatie. Alsof u de controle over uw leven verliest. Het lukt niet meer om uw gewone dagelijkse bezigheden goed te blijven doen. BIjvoorbeeld op uw werk, thuis, in uw contacten of in het verkeer. Iemand met een burn-out kan als reactie daarop soms ook lichamelijke klachten krijgen zoals, hoofdpijn, duizeligheid, pijn op de borst, hartkloppingen, maagklachten of buikpijn. Door een burn out coach wordt u geholpen om al deze klachten weg te halen.

 

Hoe ontstaat een burn out

U krijgt een burn-out doordat u lange tijd te veel spanning heeft gehad. het lukte u niet om met die spanning om te gaan. Een burn out coach zoek naar het probleem met je, lost de klachten op, maar zorgt er vooral voor om je niet meer dat gevoel te geven. Als dat er wel is dat je het dan zelf snel kunt oplossen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.