Shopping

Dutch design Rotterdam ontdekken

Dutch design Rotterdam

Misschien hoor je het wel overal om je heen ‘Dutch design Rotterdam’, en je vraagt je steeds af wat dit nu betekent. Dan zal de volgende informatie voor je erg leuk zijn om te horen. Dutch design is namelijk een vorm van kunst waarbij, niet onverwachts, Nederlandse ontwerpers, vormgevers en kunstenaars producten en kunstvoorwerpen ontwikkelen. De kunststroming ontstond in de jaren 80 in Nederland. Dutch Design kan als kunstobject worden gezien maar soms ook als gebruiksvoorwerp. Zo is Dutch design er van kommetjes tot enorme stellages. Ook banken, lampen, krukken, schilderijen en kleding kunnen in een Dutch design jasje gegoten zijn. De designs zijn vaak gekenmerkt door hun duurzame karakter. Dutch design Rotterdam wordt gemaakt door kunstenaars uit Rotterdam.

Waarom is Dutch design Rotterdam interessant?

Je kunt de renaissance geweldig vinden maar Dutch design kan net zo mooi zijn als kunstwerken uit de oudheid. Juist omdat de ontwerpen zo vernieuwend en vooruitstrevend zijn in hun vormen en materialen is Dutch design erg bijzonder. Het spreekt veel mensen daarom ook aan. Een bekende Dutch Designer is Tejo Remy, hij bedacht onder andere een boekenkast met losse kastjes die door een touw bij elkaar worden gehouden. De gedachte, zoals achter veel ontwerpen uit de Dutch design, is hergebruiken van materiaal om zo de planeet te koesteren. Veel andere ontwerpers werken met oude materialen zoals hout, textiel (denk aan touw) maar ook plastic en metaal.

Meer leren over Dutch design Rotterdam?

Dutch design in Rotterdam of door Rotterdamse kunstenaars is vaak gebonden aan ideeën van deze stad. De rauwe stad vertelt een verhaal door de kunstobjecten heen. Daarnaast kan Dutch Design ook gaan over architectonische hoogstandjes. Zo is er binnen Rotterdam genoeg Dutch design te vinden in de stad zelf. Denk hierbij aan het gebouw De Rotterdam gemaakt door Rem Koolhaas. Maar ook in musea of exposities kun je gemakkelijk Dutch design Rotterdam vinden en soms zelfs kopen. Hoe gaaf is het om een echte Dutch design stoel in jouw woonkamer te hebben?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.