Gezondheid

Bewustwording van je voeding?

Na een lange tijd er tegen op kijken heb je het eindelijk gedaan je aangemeld bij de sportschool. Nu wil je er echt voor gaan, maar je moet bewustwording krijgen van je voeding, hoe begin je daar aan? Geen koolhydraten, tarwe of zuivel? Als je er aan moet denken loopt er al een rilling over je rug. Hoe ga je dit aanpakken? Vaak kom je zelf al een heel eind door het internet.  Maar wil je echt that killerbody dan is het handig om opzoek te gaan naar een Diëtist die kan je helpen met wat je wel en niet mag hebben. En kan je meten of je eventuele allergieën hebt of welke waarde te hoog zijn. 

Merken

Er zijn veel merken die natuurlijk ‘goede’ voeding aanbieden. Maar je bewustwording herkent dat dit niet altijd klopt. Bedrijven zetten vaak ingrediënten op de verpakking die er soms niet eens inzitten. Of ze zetten nu extra gezond op de doos zodat onze hersenen gaan denken dat het ook daadwerkelijk gezond is, zo doen bedrijven ook vaak acties als vijftig gram extra. Maar dankzij onze bewustwording weten wij dat dat nu dus niet zo is. Een diëtiste kan je vaak ook aanraden wat voor een voeding je het beste kan eten, het is namelijk echt niet zo makkelijk als iedereen denkt vaak eet je te veel van dingen dat ongezond is.

Recepten

Zo zijn er ook recepten die je zelf mag maken, en dan hoor ik je alweer denken mag ik dan helemaal geen zoetigheid? Nee hoor vaak zijn er genoeg recepten die gezond zijn maar voor je hersenen als zoetigheid wordt gezien omdat er dan gewoon goed aardige suikers inzitten. Je kan bijvoorbeeld een cake bakken met eetbare bloemen, of naanbrood maken dat is een soort brood dat komt vanuit de Indische keuken, naan vindt zijn oorsprong in het noorden van India, Punja ook wel de broodtrommel van India genoemd. Het werd door de mongolen die oorspronkelijk uit Perzië kwamen, naar India gebracht In Perzië betekend het woord brood  naan. De ingrediënten die naan bevatten zijn bloem, yoghurt en gist. Yoghurt is van belang wil ne naanbrood maken. Hierdoor wordt het deeg lekker luchtig en en krijgt het een zachte structuur. Vaak heeft het brood een druppel achtige structuur en is het dus makkelijk te snijden. Ben jij nou benieuwd? Probeer het uit en deel je resultaat! 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.